I'm on my way to brighter days

Alla inlägg under mars 2013

Av Eveliina med två i - 8 mars 2013 19:16

Hej alla fina! Idag är det fredag vilket betyder helg, och jag får en extra lång helg eftersom vi har studiedag på måndag. :D Inte så dumt! Ska kanske vara med kompisar och gå på stan i helgen och förhoppningsvis övningsköra, men får se hur det blir med det. Funderar på om jag ska boka en uppkörning snart med körskolan i alla fall. Får se hur jag gör. Funderar också på om jag ska färga håret rött i helgen. ^^ (a) Det är en färg jag länge velat testa och börjar få en utväxt nu så kanske kan färga det nu och så hinner det gå ur lite till studenten, då jag färgar det brunt igen. Vågar jag det? ;)

I morse åt jag choklad- och kokosgröt med banan i och kvarg, hallon och kokos som topping. Mums! ^^

Hade också samtal med kuratorn idag och det gick okej. Känner att jag pratar mycket mer med folk nu för tiden och är mer öppen.

Hade sen bild och jobbade på mitt projektarbete. Kom väl en liten bit framåt. Efter en snabb lunch var det dags för religionsprovet (!). Fast det var inte så jättefarligt egentligen utan ganska simpla frågor. Hoppas mina svar var okej i alla fall!

Slutade sen och åkte hem och gick sen och handlade lite. Sen förberedde jag mig för att cykla till gymmet och har varit där nu. Härligt! ^^ Håller på att göra middag just nu och ska snart äta (helst nu! xD).

Ikväll ska jag mysa framför TV:n som vanligt och ta det lugnt och bara njuta av att det är helg. Hoppas alla får en fin helg! Påminner om frågestunden också! Den hittar ni här! 

 

My breakie:

 


Jag idag:

 


/E med två i

Av Eveliina med två i - 8 mars 2013 08:00

Hittade ett jättebra inlägg på en blogg om matintag och allt vad det innebär typ. Kunde inte skrivit det bättre själv och det är detta jag försöker sträva efter - uppnå en hälsosam livsstil där jag lyssnar och litar på min kropp och ger den vad den behöver så att både kropp och själ mår bra! :D Känns som om jag kommit en bit på väg i alla fall, även om jag inte är där ännu.


Hela inlägget hittar ni här


Uttag från inlägget:

MATINTAGET DÅ.

Det är ett himla rabalder på folk om vad man ska äta. Hur man ska äta. När man ska ätaLCHF, paleo, periodisk fasta, var tredje timme, kolisar eller inte… Ja ni vet ju själv, man kan på i en evighet.

Men vad är egentligen det viktigaste? Att du hittar DIN livsstil. DITT matintag som fungerar för DIG. Inte det som passar mig eller någon annan. Utan det du känner att du mår bra av. Vi är alla olika och ibland får man prova på olika vägar för att hitta fram till sin. Vissa klarar sig bra på lågkolhydratskost, andra mår superdåligt. Vissa klarar mjölkprodukter och gluten. Andra inte.


Tumblr_mhcqcc1lqc1qd57aeo1_500_large Tumblr_mhhxy6wjvu1s3jo7bo1_500_large


/E med två i

Av Eveliina med två i - 7 mars 2013 17:29

I morse åt jag faktiskt ingen gröt - tog kvarg med müsli, kiwi, hallon och kokos istället. ;) Lika mumsigt det! ^^

I skolan har jag bara haft bild och försökt jobba en del med mitt projektarbete, men det går typ inte alls nu! Så svårt att komma på nånting! :( Vill verkligen jobba med det och komma framåt men det slutar bara med att jag sitter och stirrar på pappret med pennan över... Frustrerande!

Tog upp det jag känt i skolan på sistone med en i klassen, och kan säga att det var skönt att få ut sig allt. Nu är det bara att vänta och se hur det blir i framtiden...

Annars har inte mycket mer hänt. Ska ut och gå om en stund och sen blir det plugg! Gaaah, kommer dö imorrn på provet...! x)


Fruuuukost!!!


Jag idaaaaag:

   


Så här kul hade jag på bildlektionen... x)

     


/E med två i

Av Eveliina med två i - 7 mars 2013 09:00

Fick förfrågan om den ugnsbakade chokladbollsgröten jag gjorde häromdagen och här är det alltså! ;)

Receptet hittade jag här.


Ugnsbakad chokladbollsgröt


1 dl havregryn

1-2 msk kokosflingor

1-2 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 krm salt

3 msk mjölk

2 msk kaffe

1 äggvita

1 msk honung/stevia (jag hade honung)


Sätt ugnen på 200-225 grader och blanda alla torra ingredienser. Rör sen ner kaffe, mjölk och till sist äggvitan. Söta med vad du vill och grädda sen mitt i ugnen 15-20 min.

Jag hade hallon, kvarg och kokos som topping. ^^ Mumsigt!


   


/E med två i

Av Eveliina med två i - 6 mars 2013 21:20

Har inte haft tid att blogga förrän nu så det blir ett lite sent inlägg. ;) Är en hel slut Eveliina som skriver nu och somnar nog när som helst. ^^

I morse åt jag kanel- och banangröt med kiwi, kvarg, kokos och en bärblandning på till frukost. Såå gott och mättande! :D Tandställningen gör fortfarande knappt ont (lite öm bara i vissa tänder) och blev så orolig att nånting var fel så var tvungen att ringa tandläkaren, haha! xD Men hon sa att det inte var alla som fick ont och att de förmodligen skulle spänna åt mer nästa gång om det behövdes. Det enda som gör onte är att den skaver en del i munnen, men det går ju att fixa med lite vax jag fått för just det. Så har kunnat äta utan större problem idag med faktiskt. ;)

Skolan idag var ändå okej och flöt på hyfsat och fick en del saker gjorda. Skyndade mig hem sen för att hinna äta innan jag drog till gymmet och körde lite där. Såå skönt och roligt! ^^ Fick sällskap av en kompis från konståkningen också, vilket var roligt.

Drog sen hem och har precis ätit middag och kvällsmat och är nu mätt och belåten och har pluggat pyttelite religion. Orkar inte mer ikväll. x) Har blivit fasansfullt kvällstrött och otroligt morgonpigg det senaste. Vaknade liksom vid fem idag och kunde inte somna om, haha.

Känns riktigt, riktigt bra just nu och som om jag börjar hitta min balans, min väg, i livet faktiskt. Mår så mycket bättre än vad jag har gjort på riktigt, riktigt länge och känner mig ganska lugn och förväntansfull inför framtiden och vad livet har att erbjuda. Jag tror jag börjar hitta rätt, vet vad jag vill. Är så mycket gladare och orkar mycket mer och det känns bra för det mesta nu för tiden. Nu är det min tur att må bra.


Påminner er igen om frågestunden som jag har och som ni hittar här. ;) Fråga på!


Min frukost i morse: 


Jag idag:

    


/E med två i

Av Eveliina med två i - 5 mars 2013 18:03

Varit en sådär dag idag. Började med att jag hade sovmorgon, men vaknade ändå supertidigt och kunde inte somna om. -.-' Så mycket till sovmorgon blev det ju inte direkt. Testade overnight oatmeal med kokosmjölk i morse och hallonkeso/kvarg på. Det var helt okej. 

Drog sen till tandis och fick början på min tandställning! ;D Så nu ser jag jättesöt ur med en massa skrot i munnen som jag ska ha i två år. xD Knns konstigt! Hon höll på att fixa och greja i min mun i typ en timme. Tror dock hon inte sände åt den tillräckligt för har fortfarande inte fått ont som man tydligen skulle få... Så ska ringa dit imorrn och fråga. Vill ju inte ha en tandställning som inte ger nån effekt.

Åkte sen till skolan, käkade lunch och hade sen projekt typ resten av dagen. Gick sådär. Börjar kännas lite hopplöst och det går såååå trööööögt. Usch.

Gick sen och handlade lite efter skolan och lagade sen lite middag och har precis ätit nu. Ikväll måste jag bara ta tag ordentligt i religionen, blev inget med den igår. Så nu är det plugga, plugga, plugga som gäller fram till fredag!


Min frukost i morse. ;)


Jag idag innan tandis:

  


Invigde mina nya converse idag och för i år :D

   


Efter tandis:

 


Charmig... x)

    


/E med två i 

Av Eveliina med två i - 4 mars 2013 17:16

Vill först och främst skriva ett stort TACK till er alla fina för era underbara kommentarer, blir alldeles rörd och varm inombords. :') Ni är fantastiska varenda en av er!  


Idag har det varit en både bra och dålig dag. I skolan var det ganska skit. Känns inte bra. Inte bra alls. Kändes inte som om jag var mig själv riktigt och allt var bara stelt och konstigt... Hur det är i skolan påverkar mitt mående riktigt mycket faktiskt, det har det alltid gjort. Om det känns bra i skolan så mår jag bra och tvärtom... Så just nu mår man alltså inte så bra. Men tar inte ut det på maten i alla fall!

Åt en stor frukost i morse: pepparkaksgröt med kokos, kvarg och hallon och en macka med tomat, keso och kalkon på det. :) Frukosten är verkligen bästa målet på dagen!

Efter skolan så satte sig jag och Louise på körskolan och gjorde teoritest igen. Blev godkänd på ett till! Booyaa! Tog sen bussen till mottagningen för samtal/vikt. Var riktigt nervös och orolig innan faktiskt. Vågen visade -0,3 kg. Det är inte bra, men är ändå lättad att det inte var mer, för det var ju inte så mycket skillnad ändå. Nästa gång måste det vara plus igen!

Samtalet gick rätt bra faktiskt och fick ventilera mig en del, vilket nog var behövligt. Fick sen göra Stepwise igen, eftersom det var ett år sen jag gjorde det senast på mottagningen. Det var väldig skillnad på resultaten kan jag säga från nu och ett år sen! Allting hade förbättrats, men ätstörningen hade

förbättras enormt mycket. Önskar jag hade kunnat visa hur stor skillnad men fick inte behålla resultaten vilket var lite synd tyckte jag. Men känns riktigt bra och jag blev glad för att det är så mycket bättre från ett år sen. ^^

Gick sen hem och har precis ätit lite. Ska försöka plugga religion idag (prov på fredag...) men får se hur det går med den... 


Om ni undrar något får ni gärna fråga på frågestunden! (a) ^^


My breakfast today:


/E med två i

Av Eveliina med två i - 4 mars 2013 07:00

Okej, bestämde mig för att ha en sån där frågestund som många andra också haft tidigare på flera andra bloggar. ;) Aldrig gjort det här förut och vet inte om ni undrar något heller, haha. xD Men fråga mig vad som helst och jag ska svara på det om en vecka (om det inte är oseriösa frågor...)! Kram på er alla fina!


   


/E med två i

Presentation


Hej! Jag är en tjej som skriver om mitt liv, vad som sker i det, tankar och funderingar, osv, men främst om min kamp mot anorexin. Hoppas du hittar nånting i min blogg som intresserar dig och stannar! Puss!

Gratis-trafik.se

Mejla mig!

eveliina.uimonen@hotmail.se

Instagram

Eveloinen

Weheartit

Fråga mig

38 besvarade frågor

Besöksräknare

Stöttningsgrupper på facebook för äs!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Bloggar

Länkar

Besöksstatistik

Övrigt


Skapa flashcards