I'm on my way to brighter days

Alla inlägg under januari 2013

Av Eveliina med två i - 18 januari 2013 10:00

Outfit jag hade i veckan! Svart linne HM, jeans (!) och turkos blus (?) Gina och halsband från Oxxo.

 

 


/E med två i

Av Eveliina med två i - 17 januari 2013 16:32

Har varit en så otroligt seeeeeeeeeg dag i skolan idag så jag vet inte vad. Har haft samma ämne (bild) hela dagen fram till tre. Var ganska död emellanåt kan jag säga... Fick i alla fall en sak klar, vilket är skönt. Då har jag en sak mindre att ta itu med. Fick sluta en timme tidigare också, vilket var otroligt skönt. Nu har man precis kommit hem och ätit lite och ska väl ut en sväng och funderar på att handla lite inför helgen. Kommer ha fullt upp då, så det är inte säkert jag kommer kunna blogga nånting då. Men slänger in några tidsinställda i alla fall tror jag.

Imorrn efter skolan ska jag i alla fall till Tidaholm igen och sova över där. Sen kommer man hem en kortis för att sen dra vidare till Louise. Vi ska ha spelhelg (Yee!) och drar på en fest på lördagskvällen och har lite kul. Sen sover jag hos henne och spelar vidare på söndan. Men det blir kul och hoppas det blir bra!


Har lite dumma tankar som jag inte vet hur jag ska få bort. Har tendens att kompensera eller försöka "spara mig" om jag vet att jag ska vara onyttig lite längre fram. Såå dumt, men är som sagt livrädd för att gå upp i vikt, speciellt när jag unnar mig onyttiga saker eftersom att jag är rädd att det ska bli för mycket då... Hur ska jag göra för att få bort det tänket? Det är ju inte friskt precis...


223924_252298654879324_1465594881_n_large


/E med två i

Av Eveliina med två i - 16 januari 2013 17:09

Det var väldigt jobbigt igår kväll, men det kändes mycket bättre sen efter att jag snackat med några. Det behövdes! Lade mig sent, men sov så gott sen. Härligt! Fast måste lägga mig tidigare, hehe...

Skolan har varit seg och har haft ont i magen hela dagen. :( Sjukt jobbigt och har väl inte varit på mitt bästa humör precis... Överlevde dagen, men fick åka lite tidigare för att hinna till mitt samtal på mottagningen. Började med vikt och vågen pekade minus... Inte bra och min behandlare var oroad. Vi pratade om vad vi skulle göra så nu är det nya tag som gäller! Ska banne mig inte gå ner mer för det kommer inte sluta så lyckligt då...

Min behandlare frågade mig vad vi skulle ha fokus på och hon tyckte självklart bromsa viktnedgången och äta mer osv. Det höll jag med om och jag sa också att jag ville lägga mycket fokus på tankarna och jobba mycket med dom för jag känner att jag behöver det för att kunna bli frisk, inte enbart lägga fokuset på vikten och maten hela tiden, även om det är en viktig del det med. Vet inte hur många gånger hon upprepade sen att måste tänka på det med och inte bara jobba med tankarna. Det var ju inte så jag menade! Vill jobba med det med, men ha mycket fokus på tankarna också! -.-'

Men fick till uppgift att skriva matdagbok två dagar tills nästa samtal och öka mängden mat. Hoppas verkligen jag klarar det! Måste klara det, so here we go!



/E med två i

Av Eveliina med två i - 15 januari 2013 18:59

Hej lovlies! Glädjen jag kände igår kväll försvann ganska fort... Pappa började tjafsa med mig och satte igång massa tankar och hade bara så dåligt samvete och ångest för mig själv och allt jag gör och inte gör. Ville så gärna ha någon att prata med, bara få ur mig allt jag höll inne på och få en stor kram... Sjunker bara djupare och djupare, och det är bara jag som kan kämpa mig uppåt igen. Varför ska det då vara så sjukt svårt? Vill inte vara sjuk längre... Men varför känner jag mig då så tom om jag inte gör som anorexin säger åt mig vad jag ska göra? Känns nästan som om det enda jag är bra på är att vara sjuk... Men nej, det är inget alternativ att fortsätta den sjuka vägen, för den håller inte i längden. När ska jag förstå det? Är nog lite rädd att släppa taget helt om ätstörningen (vilket gör det väldigt svårt att bli frisk, dumskalle!) för vad ska jag fylla ut min tid med då? Hur ska jag må bra över mig själv då? Det är ett ständigt krig inom mig mellan det friska och det sjuka. Alltför ofta vinner det sjuka, men jag får inte ge upp! Inte än! Inte n när jag kommit så långt, fastän jag har backat lite nu...! Anorexin har redan tagit så mycket ifrån mig redan!!!

Sov frukstansvärt i natt och det blev typ bara fyra timmars sömn... Hade så sjukt svårt att somna och låg bara och blunda halva natten typ. Hatar att inte kunna sova! Var hemskt att vakna på morgonen.

Hade egentligen sovmorgon, men tog den vanliga bussen till skolan i alla fall och gick sen till kuratorn. Vi skulle egentligen ha haft samtal imorrn, men tog det lika gärna nu när jag inte hade nånting annat för mig. Anledningen till att jag ville prata med kuratorn var för att jag ville ha någon i skolan att prata med ifall det blev akut... Men hon var inte riktigt vad jag hoppades på. Sa vid ett par tillfällen att jag mådde sådär och det var svårt just nu, men tror inte hon fattade riktigt och vi småpratade mest... Hon bokade ändå in två till samtal för kommande veckor.

Skolan känns verkligen inte desamma som den gjorde innan jag lades in i Varberg, vilket är väldigt tråkigt. Vill bara att allt ska vara som vanligt, men det är det inte och vet inte om det någonsin kommer att hinna bli det igen. Detta får mig att ångra att jag åkte till Varberg. Nu känns det bara som om jag är utanför ibland och förlorat de flesta vännerna... Mår inte direkt bättre av detta. Förhoppningsvis behövs bara lite mer tid så jag kommer in i klassen igen. Vill bara att det ska bli som vanligt... Är det för mycket begärt?

Kom sen hem och värmde mig lite. Har varit rätt kallt idag och tyvärr snöat en hel del så nu är det vitt ute igen. Usch... Åt lite middag och drog sen ut och gick en sväng och det var skönt. Men gick lite kortare än vad anorexin ville att jag skulle gå, så har lite ångest just nu. Men måste gå emot mer och mer ifall jag vill bli fri så det är väl bara att försöka stå ut.

Imorrn är det dags för vägning och samtal på mottagningen igen. Är lite nervös för att jag gått ner en del igen och hur de kommer att reagera och vad som händer då. Vill bara att allt ska vara bra... Så trött, så trött...

Tackade förresten ja till tandställningen idag. Hoppas det blir värt det och jag inte ångrar mig eller nåt!

Blev ett ganska långt inlägg, och massor med cred till er som orkade läsa allt! Kram på er alla!


Hej, kom och hjälp mig typ...


Tumblr_mc3lgnjhss1ry17jso1_500_large

/E med två i

Av Eveliina med två i - 14 januari 2013 19:29

Hann blogga ändå utan att det blev supersent! :) Har haft en ganska bra dag. Hade sovmorgon eftersom jag inte skulle till skolan, åt frukost och gjorde i ordning mig i godan ro och drog en till tandläkaren. Där fick jag reda på att tydligen så är min underkäke för liten jämfört med min överkäke, men hon föreslog räls, både både där nere och där uppe och att jag får ha fjädrar fästa mellan käkarna. Detta ska jag ha i två år alltså, så det kommer ta sin lilla tid. Tror jag ska tacka ja till förslaget (vem vill inte ha jämna och fina tänder?), det enda negativa är att det just tar en sån tid och att jag måste vara hemma hela den tiden... Jaja. Men kanske ringer dit redan imorrn.

Sen drog jag hem, åt lunch och sen vidare på körlektion som gick ganska bra nu också! Övade på att åka på småvägar och huvudled. Efter det åkte jag som sagt till Tidaholm och var där med en kompis en stund. Hade det jättetrevligt, men kunde inte stanna så länge eftersom jag var tvungen att ta en buss hem innan mitt busskort gick ut. Men ska kanske dit på fredag igen, får se.

Men det känns bra just nu, det mesta faktiskt. :) Imorrn är det skola igen och sen får jag se vad som händer.



/E med två i

Av Eveliina med två i - 14 januari 2013 14:00

Fråga: Hur får man anorexia? Asså jag vill inte ha det, utan jag bara undrar.. :) Du behöver inte berätta om du inte vill :)


Svar: Fick den här frågan och vill bara klargöra en sak. Vet inte om du strävar efter ha "få" det även om du inte säger det, men det är inget man bara "får" genom att göra vissa saker. T.ex så tänkte inte jag att jag måste göra det och det för att bli sjuk, jag märkte inte ens att jag insjuknade förrän jag blev inlagd på sjukhus och sondades! Vet att det finns folk som frågar "hur gör du för att vara anorektisk? Jag vill också vara det", osv. Det är bara så absurt! Anorexi och andra ätstörningar är inget man ska sträva efter, de är sjukdomar som förstör en själv, inifrån och ut, ja, hela ens liv! Det går fort att halka ner i skiten, och sen är vägen tillbaka mot livet fruktansvärt tuff och lång, ibland undrar jag om den någonsin kommer att ta slut eller att jag bara fortsätter att kämpa och kämpa... 

Det finns inget svar på din fråga egentligen för det är inget man bara "får" genom att göra vissa saker, utan det är något som drabbar en, och det kan hända vem som helst. Vill inte att det ska låta som jag skäller på dig, utan ville bara klargöra detta och lyfta upp det. Tack för din fråga!


/E med två i

Av Eveliina med två i - 14 januari 2013 10:00

Hade igår en mysig stickad tunika från HM, ett skärp, svarta tights och rosettdiadem.



/E med två i  

Av Eveliina med två i - 13 januari 2013 17:17

Dagen började riktigt hopplöst och jag kände hur anorexin hade ett stadigt grepp om mig. Jag bara avskydde den då och vad den gjorde med mig och fick mig att göra. Så frukstansvärt trött på att må så här! Men jag tror att jag samtidigt är rädd att släppa taget om ätstörningen, den är som en "trygghet", en falsk sådan, och hur kommer mitt liv vra utan den. Kommer jag verkligen att må bättre? För kan inte minnas att jag mådde så bra innan den heller... Kommer mitt liv någonsin bli bra??

Var ute och gick efter frukost och sen gjorde jag inte så mycket. Efter mellis, som blev kesella med hallon (urgott verkligen!), så åkte jag och mamma iväg och övningskörde samt handlade. Mådde mycket bättre då och har mer energi och ork nu. Var helt matt och orkeslös i morse och det krävdes en viljeansträngning att bara ställa sig upp.

Men fick handlat en hel del faktiskt och vi kom hem lagom till middagen, då det blev lax, mums! Nu är man riktigt mätt och belåten!

Ikväll ska jag spela mitt nya spel och kanske testa en Alpro Soya dessert om jag vågar. Verkar mumsig! 

Imorrn kanske det bär av till Tidaholm en stund, så kanske inte har tid att blogga, får se. Annars ska jag till tandis och ha körlektion också. Blir nog bra!



/E med två i

Presentation


Hej! Jag är en tjej som skriver om mitt liv, vad som sker i det, tankar och funderingar, osv, men främst om min kamp mot anorexin. Hoppas du hittar nånting i min blogg som intresserar dig och stannar! Puss!

Gratis-trafik.se

Mejla mig!

eveliina.uimonen@hotmail.se

Instagram

Eveloinen

Weheartit

Fråga mig

38 besvarade frågor

Besöksräknare

Stöttningsgrupper på facebook för äs!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Bloggar

Länkar

Besöksstatistik

Övrigt


Skapa flashcards