I'm on my way to brighter days

Alla inlägg under november 2012

Av Eveliina med två i - 22 november 2012 17:12

Idag trodde jag det skulle bli en lugn dag och inte ha något att göra, men där tog jag miste. Vaknade supertrött (somnade sent igen, hehe. Tror det är p.g.a att jag slutat med mina mediciner som gör att jag inte är lika trött längre på kvällarna) och gjorde frukost. Efteråt var det dags för gruppen. De presenterade ett nytt koncept för gruppen, och det lät lite läskigt. Man ska prata om det man tycker är svårt och så i samband med ätstörningen och så, men jag har ju redan så svårt att berätta om det till min behandlare, så det känns ju sådär att man måste göra det i en grupp helt plötsligt... Läskigt. :s

Sen var det dags för lunch. Vi gjorde champinjonsoppa och till efterrätt kladdkaka med glass. Soppan blev lite för salt och kladdkakan blev torr. Inte världens mest lyckade precis, haha. xD Gick ju att äta och var ganska gott, men blev så besviken på min kladdkaka. :c Hatar när den blir torr! Och ville helst ha grädde till, men det fanns inte så det fick bli glass då.

Efter det tog jag och en annan lite luft och sen var jag på k1 en stund. Efter mellanmålet var jag ute och gick och fotade lite. Var riktigt skönt ute. Gick en kort sväng till stranden också och tog några foton, eller rättare sagt; blev fotograferad. ;)

Sen var det dags för middag. Gjorde korvcouscous och det var väl lite sådär, haha. x) Är tvungen att göra en korvrätt i alla fall...

Ikväll så blir det filmmys. :3 Ska se någon skräckis tror jag. Och sen ska man se på sista avsnittet av Hela Sverige bakar:D Blir nog skitbra! ^^

Måendet har varit ganska bra idag faktiskt. :) Fast man känner sig som en sumobrottare... Usch!

Och veckan har gått riktigt fort! Imorrn är det redan fredag liksom! Jisses, vart tar tiden vägen?! Nyss var det ju typ september eller så och om en månad är det typ jul... Här gäller det att hänga med!


Pictures from today:

                 


/E med två i

Av Eveliina med två i - 21 november 2012 21:26

Nu har man precis kommit hem efter bion och filmen var AWESOME!!! :D Älskar Twilight! (a)


Dagen har varit rätt okej. Hade supermegaultratråkigt imorse och typ ingenting att göra. Sa hej då till en fin vän som åkte på perm och satte sen igång att laga lunch. Blev en kycklinggryta den här gången.

Var sen ute och gick en sväng med en annan, och det är inte så himla kallt ute fortfarande faktiskt. Skönt!

Efter mellanmålet skulle jag ha haft samtal, men det blev inställt. Jaja. Efter middagen drog i alla fall jag och en till till bion, och nu åt man precis kvällsmat själv. :) Gick väl okej. Är faktiskt lite jobbigt att vara här i lägenheten med så mycket eget ansvar och så, men än så länge har det ju funkat!

Nu ska jag nog krypa ner i sängen och sova. Sov hemskt i natt. Somnade sent och vaknade flera gånger under natten. Inte så kul! :( Hoppas jag kan sova bättre i natt.

Gonatt allihopa i alla fall!


     


/E med två i

Av Eveliina med två i - 21 november 2012 17:10

Ikväll blir det BIO och ska äntligen se Breaking Dawn part 2!!! Så taggad! :D Fast lite synd är det väl att filmerna är slut nu. :/ Men det blir awesome! Hörs senare ikväll så jag säger vad jag tyckte om den!


 




/E med två i

Av Eveliina med två i - 21 november 2012 10:00

Fråga: Hur ser ditt matschema ut? Tider och mängder o så? Är det för att gå upp i vikt eller stå stilla? Har alla samma matschema eller är det individuellt anpassat? Förlåt för alla frågor haha ^^


Svar: Haha, jag har skrivit ut det förut, men har fått en del förfrågningar igen, så jag kan väl lika gärna skriva ut det igen. ;) Roligt att ni frågar ändå!


8.00 Frukost: Man får välja mellan några olika. Brukar vara antingen:

  • Gröt/välling, mjölk, en macka med pålägg och juice/frukt
  • Yoghurt/fil med bär och musli/flingor, macka med pålägg och juice/frukt
  • Oboy, en knäckemacka, två mackor med pålägg och juice/frukt

11.45 Lunch: Det kan vara allt möjligt. En portion med kött/kyckling/fisk/korv och med ris/potatis/pasta och grönsaker och ett glas mjölk. Kan vara pajer, gratänger, grytor, osv.


14.15 Mellanmål: Kan vara allt möjligt här med, t.ex glass, fralla, knäckebröd, kaka, m.m


16.30 Middag: Samma som med lunchen, fast utan mjölk.


18.30 Frukt: Vilken som helst.


20.00 Kvällsmat: Brukar vara yoghurt med flingor, subs, gröt, mackor, korv med bröd, m.m och mjölk.


Lite svårt att skriva ut mängderna eftersom vi inte går efter exakta mått utan försöker se med ögat hur en portion ser ut. Det är för att stå stilla i vikt och alla utgår från samma matschema. Hoppas det här svarar på dina frågor!


/E med två i

Av Eveliina med två i - 20 november 2012 20:40

Den 12:e november var det exakt ett år sen jag började blogga. Det är sjukt vad tiden har gått och vad mycket som har hunnit hända på bara det här året. För ett år sen föll jag i anorexins klor rejält och visste inte ens om det. Om jag bara visste vad som höll på att hända...

Och nu sitter jag här, lite mer än ett år senare, på ett behandlingshem och är väldigt medveten om att jag  är sjuk i anorexi och har så mycket mer kunskaper om den nu. Jag har hittat viljan att bli frisk och kämpar för det här, och visst vacklar jag en hel del. Men än så länge har jag inte gett upp. Det har varit tufft. Jag har tagit mig igenom ångestattacker, börjat lita mer på mat och är inte alls lika rädd för det längre, jag kan äta sötsaker som kakor och glass, jag känner inte behov av att röra på mig hela tiden och försöka kompensera med träning. Jag har tagit mig en bra bit sen förra året, men än är min kamp inte slut än. Tänkte göra en sammanfattning av året lite senare, i december nångång. Vad tycker ni om det? Skulle det vara intressant?


Alla ni som kämpar med en ätstörning: Vi ska vinna den här kampen! Vi ska bli fria! Livet väntar på oss, vad har vi att förlora då? Det är så sjukt tufft, det vet jag, men vi ska klara det här! Vi förtjänar att må bra och kunna göra vad vi vill, utan en jobbig ätstörning som sätter stopp för det! Keep fighting!!!  

 

 

Girl-life-text-favim.com-534502_large 

603512_274786562622064_1867040306_n_large Tumblr_md4k0dfg6p1rj4j9so1_500_large 247636_303637106417835_664020651_n_large 26gr144wi9a_large 167899892328576769_gmnaebdm_c_large 229120699762534258wxoezm6vc_large


/E med två i


Av Eveliina med två i - 20 november 2012 18:26

Idag har det känts riktigt bra och har kunnat skratta en hel del! Så underbart!

Hade världens dilemma att välja kläder i morse, men slängde bara på mig något till slut och gick till Villan för att väga mig. Vet att jag inte ska undvika vikten, men jag vågar inte kolla på vågen...

Gjorde sen i ordning min första frukost i lägenheten och efteråt hade jag matplanering för veckan med en personal. Då skriver man vad man ska äta under veckan och vilka varor man ska köpa hem. Var riktigt svårt faktiskt att komma på saker att äta. Vill faktiskt variera så mycket som möjligt. Var lite jobbigt att tänka ut vad man skulle äta för hela veckan, men det kändes okej efteråt.

Det har gått ganska bra med matlagningen, även om man gör det utan personal. Bor med en annan, så helt ensam är man ju inte. ;) Känts bra ändå!

Gjorde lax med vildris till lunch, och tacos till middag. Mums! Till mellis blev det en hallonglass! ^^ 

Hade samtal innan lunch och vi gjorde behandlingsprogram och pratade lite om hur det hade gått hemma och så. Hade gått ner 0,7 kg (!). Blev rätt förvånad... Men ligger ändå över bmi 20 fortfarande.

Vi satt och kollade över min viktkurva också, och den var ganska jobbig att se... Mådde bara illa när jag såg den.

Hon försökte fråga vad det är som är jobbigt och så, men jag låste mig direkt och hade ingen som helst lust att prata om det och ville bara fly... Varför ska det vara så svårt att prata om såna saker?? Måste ju kunna öppna mig om hon ska kunna hjälpa mig. Ååh, frustrerande!

Hela Capio var inbjudna till att pyssla i pysselrummet vid mellanmålet och det var riktigt mysigt att se i princip alla samlade för en gångs skull, både från k1, k2, Villan och lägenheterna! :)

Sen åkte jag och några till till Hemmakväll och hyrde film. Blev 6 stycken, så ikväll blir det mys framför TV:n! Hoppas att de är något att se då. ;)




Mitt nya rum i lägenheten:


     


Tacos till middag!


/E med två i

Av Eveliina med två i - 19 november 2012 18:02

Nu är man ännu en gång tillbaka på Capio, denna gång i Lägenheterna. Blev lite stressigt imorse. Vaknade, åt frukost, packa, drog sen iväg på stan och kollade lite och gick sen till Tandregleringen, OCH DENNA GÅNG BLEV DET RÄTT HAHAHA!!! Sorry, lite stolt över mig själv bara! (a) De kollade på mitt bett, tog foton, röntgenbilder och avtryck. Det gick riktigt bra. Nu ska de titta på bilderna och det och nästa gång, som är 14:e januari, så får jag se vad de bestlutat att göra. Hoppas faktiskt på tandställning!

Sen messade jag min bror som fick komma och hämtade mig och skyndade hemma och slängde i mig lunchen, packade det sista och åkte iväg till stationen. Tågresan och det gick jättebra. Kom lite tidigare än vad jag brukar till Varberg.

När jag kom dit hämtade jag min nyckel till Lägenheten, hälsade på alla finisar och snackade lite med min behandlare. Känns konstigt att vara där ute i Lägenheten. Känns typ tomt och trist haha! xD Men det är nog lite för tidigt att säga eftersom jag bara varit där några minuter än så länge. ;) Men det var en riktigt fin lägenhet och hoppas det blir bra (fick ett rum med en dubbelsäng och typ walkin-closet) hehehe. Men det är det här jag behöver öva på, att kunna vara ensam och lita på mig själv! Jag är för sjutton 18 år, ska ju kunna äta själv!

Åt middag i Villan och det ska jag göra med kvällsmaten också. Det blir mys!


 


/E med två i

Av Eveliina med två i - 18 november 2012 17:26

Hade sovmorgon till halv nio idag och låg kvar i sängen en halvtimme. Härligt! :)

Efter en stund kom Lousie och Goro hit och vi snackade och så typ. :) Efter lunch drog vi till stan och kollade lite. De drog lite tidigare än mig och det var skitkul att vara med dom igen!

Kollade sen bl.a upp vart extakt Tandregleringen låg, så nu kan jag bara inte gå fel! ;) Mådde inte så bra efter dom hade åkt utan hade en del ångest. Visste inte riktigt vad jag skulle göra eller ta vägen. Det gjorde bara så ont inom mig... Varför måste allt kännas så hopplöst?

Men har varit en rätt okej dag i alla fall. Och imorrn bär det av till tandläkaren och sen åker man tillbaka igen! Sen dröjer det väl i alla fall två veckor, tills jag kommer hem igen tror jag. 

Bion igår var väl okej, men var inte beredd på att den skulle vara dansk! Haha xD trodde jag var på fel bio först! Så mycket visste jag om filmen! Men den var helt okej.

Hoppas alla får en mysig söndagskväll!

 

420161_245114822242663_551810358_n_large



Tumblr_md7scbds8t1rwtkpso1_500_large


/E med två i

Presentation


Hej! Jag är en tjej som skriver om mitt liv, vad som sker i det, tankar och funderingar, osv, men främst om min kamp mot anorexin. Hoppas du hittar nånting i min blogg som intresserar dig och stannar! Puss!

Gratis-trafik.se

Mejla mig!

eveliina.uimonen@hotmail.se

Instagram

Eveloinen

Weheartit

Fråga mig

38 besvarade frågor

Besöksräknare

Stöttningsgrupper på facebook för äs!

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Bloggar

Länkar

Besöksstatistik

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards