I'm on my way to brighter days

Alla inlägg under september 2012

Av Eveliina med två i - 13 september 2012 19:10

Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till med min kropp... Fettet på magen veckar sig så fort jag sitter eller böjer mig det minsta. Hatar det! Hatar allt fett på min feta kropp! Alla kläder sitter så tight och passar typ knappt längre...! Det har blivit så jobbigt varje morgon att välja kläder... Och dom kläderna hade jag ändå innan jag blev sjuk. Men jag tror jag har mycket mer fett än då, även om jag vägde ännu mer då, för att då hade jag ändå muskler som vägde... Fattar inte hur jag ska klara det här. Kan bara inte acceptera min kropp!

Bröt ihop igår kväll för att jag hade sån ångest över min kropp och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Räknade ut hur mycket till jag skulle gå upp till bmi 20 också... Det är flera kilon dit. Jag orkar inte...! Jag klarar inte det här...!


Började typ dagen med att städa, som vi gör varje torsdag. Fick städa toaletten den är gången. Mys! Efter mindfullnessen var jag ute och gick och sen var det dags för sopplunch. Idag blev det kycklingssoppa och till efterrätt någon äppelkaka med vaniljglass. Det var gott.

Sen inväntade jag mina föräldrar som skulle komma hit för ett familjesamtal. Det gick väl okej. Sa inte så mycket och hade ångest.

Sen drog jag och mina päron på stan. Vi ringde efter en taxi först, men den var typ superseg så vi tog bussen istället. Vi gick runt lite i några affärer och kollade. Fick med mig tandkräm och en skitsnygg svart klänning från Gina Tricot. Mycket nöjd och ska nog ha den i helgen! När jag bytte om i provrummet var jag extremt noga med att inte se mig i spegeln...

Känns som om jag shoppat loss ordentligt på sistone och köpt en massa dyra saker, haha! Har allt lite dåligt samvete för att jag slösar så, men lite måste man ju få unna sig. ;)

Sen när det var fixat så gick vi till stationen och jag sa hej då till mami och papi och sen tog jag en taxi tillbaka och det var dags för middag.

Nu på kvällen har jag bara chillat och det händer inte mycket alls. Ska sen käka kvällis och efter det kika en stund på TV. Blir bra!


Jag idag:

 


Klänningen jag köpte. Syns kanske lite dåligt och den är jättefin på!

   


/E med två i

Av Eveliina med två i - 12 september 2012 19:25

Fått en frågaKan inte du börja uppdatera mer på dagarna? Du uppdaterar jämt så sent
Kram, Hanna


Svar: Vet inte om jag hinner det faktiskt, och vet inte vad jag ska skriva på dagarna, då det inte hunnit hända så mycket liksom, utan brukar sammanfatta dagens händelser på kvällen. :) Men kan väl kanske försöka slänga in nåt litet inlägg då och då på dagarna. Får se hur det blir. Kram!


Morgonen började hemskt i morse. Tänkte ta jeans, vilket inta blev så lyckat. De satt fruktansvärt tight och jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till...! Mår så dåligt över min kropp och förstår inte hur jag ska klara av att gå ännu mer upp i vikt. De kommer ju inte passa alls till slut liksom...! Kunde inte ha dom utan bytte snabbt om till tights...

Fortsätter ändå att äta mina måltider och ta mina näringdrycker, men det känns så tungt och jobbigt. Tvivlar en del på mig själv. Har jag verkligen vad som krävs för att klara av den här behandlingen? Känns som om jag bara gör fel hela tiden och visste nog inte hur tufft det skulle bli...

Idag har jag haft en del saker att göra faktiskt. Efter näringsdrycken på morgonen tog jag och en till en promenad, och sen var vi på k1 fram till mindfullnessen. Efter lunchen sen var det gruppen på sjukgymnastiken och vi gjorde lite övningar och så. Sen vardet mellis. Det blev fruktsallad med glass igen plus näringdryck. Det gick bra. Sen åkte vi iväg på ärendetur. Det blev coop och sen en sväng förbi apoteket. Köpte en bodylotion och ett halsband plus två grejer till.

Sen var det dags med samtal med behandlare. Det gick bättre än väntat faktiskt. Efter middagen stannade jag på k1 lite till innan jag smet över för att käka frukt och ta sista näringsdrycken. Blev banan. Nu ska man sen ta en dusch, käka kvällis (det blir risgrynsgröt) och efter det ta det lugnt.


 


På väg på ärendetur:

     


/E med två i


Av Eveliina med två i - 11 september 2012 19:13

Har inte typ gjort nånting speciellt idag alls. Har inte haft samtal eller nån grupp eller nånting. Men det har ändå känts chill att ta det så lugnt faktiskt. Mått mycket bättre än igår, fast det finns fortfarande massa jobbiga känslor, främst om kroppen. Så sjukt jobbigt. Vet inte riktigt hur jag ska kunna acceptera min kropp, det är så svårt att se den förändras så från dag till dag. Men, men, life goes on...

Varit ute och gått min halvtimma med en vän och det var skönt. Idag ska det tydligen varit sista sommardagen. Sörjer man lite för. Har knappt varit någon sommar och nu är det plötsligt höst liksom! Inte så okej...!

Ikväll blir det typ mackor till kvällis och efter det ska man kolla på Svenska Hollywoodfruar. Det blir niiiice!


 


Lite bilder från min promenad:

 


/E med två i  

Av Eveliina med två i - 10 september 2012 21:23

Det har varit en riktigt hemsk och känsloladdad dag. Dagen började med vikt och jag bröt ihop, för att jag den hade tagit ett skutt igen, som väntat egentligen p.g.a näringsdryckerna. Men det var ändå sjukt jobbigt. Ville inte och hade jättesvårt för att ta min näringsdryck på morgonen sen. Allt inombords skrek bara NEJ! Tog typ en och en halv timma innan jag druckit upp den till slut.

Till middag blev det chorizo och ris. Jaja, misstänkte att korv skulle komma så småningom igen. Och kryddig var den också. Usch, haha!

Har haft samtal idag och det var också jobbigt. Vågar inte gå in närmre på det och så.

Allt känns bara upp och ner just nu och jag vet inte riktigt vad som är rätt eller fel eller vad jag vill. Det är tufft. Riktigt tufft. Ohch är rädd för vad som kommer att hända nu... Undrar hur det kunde bli så tilltrasslat alltihop.

Har varit jobbigt hela dagen, men nu på kvällen känns det ändå lite bättre och jag känner mig inte lika död längre om man säger så. Fast är grymt trött och ska sova snart. Ska bli skönt! Gonatt allihopa!


Tumblr_ltloty5qqc1qbk0rto1_500_large


/E med två i

Av Eveliina med två i - 9 september 2012 19:03

Har varit ännu en ganska långtråkig och händelselös dag idag. Inga utskällningar än så länge, haha!

Varit på k1 en del och ätit och vilat som vanligt och tagit mina näringsdrycker. Har varit en jobbigt dag ändå. Den jobbigaste på länge. Har sån ångest nu. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Har lust att skrika, gråta eller spy... Känner mig så jävla äcklig och fet och kommer dö imorrn vid vägningen...! Vet inte om jag kommer orka att se siffrorna på vågen... Vill inte väga mig!!! Och så är jag orolig för samtalet med min behandlare. Vet inte vad som kommer hända eller vad jag ska säga... orkar inte bry mig just nu... Känner mig bara så fel på alla sätt och vis. För tjock, för konstig, för tråkig, för tyst, inte tillräckligt det ena eller det andra... Just never good enough!!! Allt känns bara så jävla fel just nu...! Vill inte, orkar inte...! Just nu vet jag inte riktigt vad jag vill, allt är bara så rörigt och känns inte bra...

Har varit en sån lång och rörig vecka och det är hänt så otroligt mycket... Tog en alldeles för snabb promenad förut. Det var skönt.


Ikväll är det X-factor och det ska man se. Har väl inte så mycket annat för mig. Hoppas ni har haft en trevlig söndag!

 

   

 

/E med två i   

Av Eveliina med två i - 8 september 2012 19:07

Har varit en väldigt lugn och tråkig dag och känslorna har åkt upp och ner hela tiden. Har haft ångest och massvis med tjockiskänslor och mått bara så illa för min kropp. Kan knappt se mig själv i spegeln längre utan att bli gråtfärdig. Magen känns svullen och bara putar ut. Känns som om den kommer explodera när som helst. Vill inte veta hur många kilon jag har ytterligare gått upp p.g.a näringdryckerna. Hatar dom! Vill inte upp till bmi 20! Allt jag önskar är att gå ner i vikt igen, men jag vet att det är så fel, så fel, och att jag inte får tänka så...

Var ute och gick min halvtimma förut och det var så skönt att få komma ut och röra på sig, även om man nästan har blåst bort idag.

Till lunch blev det körvgratäng eller nåt med pasta. Suck. Och till kvällis verkar det bli räkmackis. Helt okej. Det är deras försök att "festa till det" lite, haha.

Nu på kvällen efter frukten (och näringsdrycken) så smet jag ut med Crinis och vi satte oss utanför i blåsten och frös och snackade och hade det mysigt. Sen kom en annan och joinade oss tills en personal till slut fann oss och det roliga var över. Jaja, hoppas jag inte får ännu en utskällning sen.

Kunde faktiskt sova inatt. Drack en kopp honungste och tog en Panodil som verkade ha fungerat mot halsen. Härligt att jag fik sova till slut!



Jag idag:

       


/E med två i  

Av Eveliina med två i - 7 september 2012 20:27

Det har varit en seeeeeg dag idag och inte hänt såå jättemycket. På mindfullnessen busade jag och Crina lite och gömde mig sen på hennes rum. Fick ännu en utskällning av peronalen för detta sen. Suck. Känns som om man inte kan göra nånting längre utan att de skäller ut en eller att man får tillsägelse och så. -.-'

Annars har det flytit på saaaakta men säkert. Åt torr kanelbulle till mellis och var sen ute på promenad med fina Matilda. Det var trevligt som vanligt.

Mådde lite sådär efter sista näringdrycken, men nu efter kvällsmaten, som var oboy och macka, så har jag ont i magen. Den bara putar ut och är äcklig och känner mig fet. Jobbigt. :( 

Och sov fruktansvärt inatt också. Jag typ svettades och vred mig jättemycket och hade skitont i halsen. Verkar ha fått en förkylning sen några dagar tillbaka och halsen verkar ha blivit värre. Usch! Hoppas jag kan sova bättre inatt...

Annars har faktiskt det inte hänt så jättemycket idag som sagt. Ska ta en dusch och sen sätta mig med resten av tjejerna framför TV:n och mysa. Hoppas alla haft en mysig fredag!

 

Jag idag:

   


/E med två i

Av Eveliina med två i - 6 september 2012 19:14

Vilken dag det har varit! Det händer så mycket nu för tiden så jag vet inte vad, speciellt den senaste veckan... Allt verkar hända på en och samma gång, det är helt sjukt!

Dagen började ganska lugnt, med städning på schemat. Jag fick till uppgift att städa duscharna. Usch, hatar att städa, haha!

Efter mindfullnessen gick vi över till k1 och var lite där. Sen var det dags för lunch. Det blev broccolisoppa och till efterrätt morotskaka. Den var lite för söt för min smak men det gick bra. 

Direkt efter hade jag taktil. Det var jätteskönt och var alldeles slapp i kroppen efteråt.

Tog en dusch, och sen gick jag och två till till typ stranden och satt där en stund och prata innan vi gick tillbaka till k1, där vi var och snackade lite fram till mellanmålet. Då sprang jag tillbaka till k2 och käkade mellis där plus näringdryck.

Sen drog jag och en till till k1 igen, men det var ingen där just då, så vi satt typ och snackade och inte gjorde så mycket fram tills halv fyra då vi gick ut på en promenad. Vi gick bara runt lite och snackade och hade det jättetrevligt och tänkte inte direkt på tiden. När vi nästan var tillbaka igen märkte vi att dom hade ringt från k2. Vi fick typ onda aningar, och när vi kom tillbaka visade sig det att vi hade rätt. Vi fick en först en utskällning av hon som jobbade på k2 om att vi hade varit ute alleles för länge och att vi inte svarat på mobilerna när hon hade ringt. Hon var ganska förbannad på oss.

Efter middag ville två andra av personalen ta ett snack med oss också, och allt kändes bara hemskt. Visste inte riktigt vad jag skulle säga. Men vi hade inte varit ute så länge egentligen, bara 35 minuter kanske och vi kunde väl inte rå för att vi missade att svara. Vet inte om de trodde på oss direkt...

Mär dåligt av det här nu och bävar verkligen inför måndag, då det först och främst är vägning, som kommer vara extra jobbig nu när jag börjat med näringdrycker, och sen för samtalet med min behandlare. Jag orkar inte med ännu en utskällning från honom, han kommer ju typ strimla mig. Usch, vill inte ens tänka på det! Hoppas jag överlever...! Känns som om verkligen alla blir arga på mig och skäller ut mig hela tiden... Fattar inte vad det är som händer...!

Gud, vilket dag och vilken vecka det har varit!!


Me today:

 


  


/E med två i  

Presentation


Hej! Jag är en tjej som skriver om mitt liv, vad som sker i det, tankar och funderingar, osv, men främst om min kamp mot anorexin. Hoppas du hittar nånting i min blogg som intresserar dig och stannar! Puss!

Gratis-trafik.se

Mejla mig!

eveliina.uimonen@hotmail.se

Instagram

Eveloinen

Weheartit

Fråga mig

38 besvarade frågor

Besöksräknare

Stöttningsgrupper på facebook för äs!

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Bloggar

Länkar

Besöksstatistik

Övrigt


Skapa flashcards